WELKOM BIJ MOTIVERO

Langdurig ziekteverzuim

Vanwege langdurig ziekteverzuim heeft de werknemer al snel een grote afstand tot zijn eigen werk. De eerste maanden zijn de collega`s begripvol en attent maar al snel verwaterd het contact. Naast de beperkingen heeft de werknemer een verstoorde dag- nachtstructuur en verminderde sociale contacten. Vaak zijn de mogelijkheden die iemand nog wel kan zo verminderd dat re-integratie in eigen werk of bij eigen werkgever nog niet mogelijk zijn. Met name bij psychische problemen of fysiek zwaar werk is terugkeer naar eigen werk regelmatig een struikelblok.

Hierbij kan het ontbrekend van zittend werk of werk zonder werkdruk een rol spelen. Toch heeft de werkgever ten alle tijden de verplichting om te werken aan re-integratie, tenzij de bedrijfsarts hier een uitspraak doet (de zogenaamde GBM).

Onze traject zijn laagdrempelig, in een kleinschalige setting en met persoonlijke aandacht gericht op het vergroten van de belastbaarheid van de werknemer. Het doel is om zo goed mogelijk te re-integreren in eigen werk zodat er zo min mogelijk inkomstenverlies is voor de werknemer.

Is dit niet mogelijk? dan onderzoeken wij de mogelijkheden in het tweede spoor. Omdat we de medewerker regelmatig zien in het activeringstraject hebben we zicht op de werknemersvaardigheden en arbeidsmogelijkheden waardoor de kans op een succesvolle en duurzame plaatsing aanzienlijk is.

Voor de werkgever verkleinen we de kans op een mogelijke schadelast in de WGA en de kans op een loonsanctie.

Signage indicating several directions to specific goals

coaching parktstad